De ouderacademie van Parentibus

geplaatst in: Nieuws | 0

De ouderacademie van Parentibus organiseert:
Informatieavond door Mariëtte Dijkstra voor ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen.

Woensdag 15 juni 2022 op CKC de Kloostertuin
19.30 uur inloop 20.00 uur start
Gratis toegang na aanmelding

Heftige emoties en eeuwige discussies…
Grote kans dat dit je bekend in de oren klinkt. Je hebt vast al gemerkt dat de ‘standaardaanpak’ voor jouw kind niet lijkt te werken. Net als al die goedbedoelde adviezen van je omgeving, de juf, de huisarts, het consultatiebureau en ga zo maar door.
‘Je bent gewoon te soft’, ‘Hij moet gewoon leren luisteren’, ‘Je moet consequent zijn: goed gedrag belonen en slecht gedrag bestraffen’, ‘Stuur hem maar een weekje naar mij, dan is het wel over met die flauwekul’. Zomaar een greep uit wat je zoal te horen krijgt als je kind zich niet helemaal ehm… standaard gedraagt. Alsof je dat niet allemaal al lang geprobeerd hebt!
En inmiddels weet je: daar ligt het niet aan, het werkt niet, mijn kind is gewoon anders. En dat klopt. Hoogbegaafde kinderen zijn anders, ze zijn (in ieder geval in de ogen van anderen) vaak in alles net een beetje ‘te’. Te gevoelig, te brutaal, te koppig, te eigenwijs. Eigenlijk al die dingen die later gevraagd worden bij sollicitaties of die je bewondert in leiders – empathisch (‘gevoelig’), voor je mening opkomen (‘brutaal’), volhardend (‘koppig’), creatief (‘eigenwijs’) – maar die in kinderen vaak aanzienlijk minder gewaardeerd worden…
Hoe ga je hier als ouder goed mee om?

Opgeven voor de informatieavond
Op woensdag 15 juni komt Mariëtte Dijkstra naar CKC de Kloostertuin om ouders van hoogbegaafde kinderen meer te vertellen over het opvoeden van hoogbegaafde leerlingen. Ze komt niet om ouders te zeggen hoe ze zouden moeten opvoeden, want daar is nu eenmaal geen universeel recept voor. Wel neemt ze je mee langs de zijnskenmerken van hoogbegaafdheid, asynchrone ontwikkeling, waarom ‘standaard’ opvoeden niet werkt én laat ze je ervaren hoe je met een iets andere benadering meer rust en harmonie in huis krijgt. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en concrete handvatten.
De informatieavond is voor alle ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, niet alleen kinderen die naar het Leonardo onderwijs gaan.
Geïnteresseerde leerkrachten, hoogbegaafdheidsspecialisten of intern begeleiders zijn ook van harte welkom. Meer informatie? Mail naar ouderacademie@parentibus.nl
Tijdens deze avond is er gratis koffie en/of thee.
Alvast meer weten over Mariëtte Dijkstra? Kijk dan op www.biqkels.nl

Opgeven voor deze avond is noodzakelijk en kan via het
aanmeldingsformulier op: www.parentibus.nl\aanmelden

 

Aan deze avond zitten geen kosten verbonden.
Wel zouden we het fijn vinden als je voor slechts €5,- lid wordt van Parentibus om o.a. een beter beeld te krijgen van wat er leeft onder ouders met hoogbegaafde kinderen.
De ouderacademie kan als onderdeel van Parentibus dan ook vaker dit soort activiteiten organiseren passend bij de behoefte van onze leden.
Lid worden kan via www.parentibus.nl. Hier vind je ook meer informatie over Parentibus en het lidmaatschap.

Graag tot ziens op woensdag 15 juni!

De ouderacademie van Parentibus