Als u een boek bestelt via de link in de linkerkolom ontvangt de Stichting Vrienden van Leonardo Assen hiervoor automatisch een bijdrage. Voor u maakt het geen verschil, voor ons wel! Alvast bedankt!

 

Slim, maar…

In Slim maar … hebben Peg Dawson en Richard Guare baanbrekend onderzoek vertaald naar uiterst praktische adviezen en tips. Met behulp van werkbladen, vragenlijsten en uitgebreide leeftijdsgebonden informatie kunnen ouders en professionals voor elk kind een specifiek en effectief actieplan opstellen.
*Herken de sterke en zwakke punten bij kinderen
*Gebruik activiteiten en spelletjes om specifieke vaardigheden te trainen
*Oefen dagelijkse routines zoals aankleden, huiswerk maken, naar bed gaan
*Leer kinderen strategieën om beter met andere kinderen om te gaan
*Help kinderen zich minder angstig en meer zelfverzekerd te voelen

Vergeten, kwijt en afgeleid

Vergeten, kwijt en afgeleid is speciaal voor ouders van kinderen met zwakke executieve functies. Na een beknopte maar zeer heldere uiteenzetting van wat executieve functies zijn en hoe ze zich ontwikkelen, gaan de auteurs uitgebreid in op de vraag wat je er aan kunt doen. Aan de hand van herkenbare voorbeelden bieden ze talloze praktische strategieën en nuchtere tips om executieve functies van kinderen thuis en op school te versterken.

Mijn hoogbegaafde kind & ik

Wat is er toch mis met die kinderen? Ze zijn huilerig, nukkig, boos – soms ronduit agressief. In andere gevallen zijn ze juist lui, teruggetrokken of gedragen ze zich afhankelijk. Ouders zitten vaak met de handen in het haar en weten zich geen raad. Totdat ze het eindelijk ontdekken: mijn kind is hoogbegaafd.En dan? Dan gaat de zoektocht verder, met vallen en opstaan.Voor dit boek interviewde schrijfster Suzanne Buis, zelf hoogbegaafd, tien ouders van meer- en hoogbegaafde kinderen. Hoe hebben zij het ontdekt en wat hebben zij na de diagnose ondernomen? De interviews zijn aangevuld met tips van 42 deskundigen.’Mijn hoogbegaafde kind & ik’ vormt een bron van herkenning voor liefdevolle en soms radeloze ouders. Dit boek biedt een houvast voor de toekomst, en inzicht in de wirwar van organisaties en instanties. Het is zowel een steun als een troost van herkenning.

Ongekend hoogbegaafd – 13 portretten
Jacqueline Lucas
Prijs €19,90
240 pagina’s
ISBN 978-90-489-0070-1Toen mijn kinderen het labeltje hoogbegaafd kregen, ben ik me nog meer gaan verdiepen in wat het nou eigenlijk betekent. Dit boek was voor mij een eye-opener: Met name de verhalen van de mensen die ouder zijn weerklonken in mij. Het ‘je anders voelen’, de eenzaamheid, maar toch het ‘mensen vinden’ zonder het contact dat je ziet dat anderen hebben met elkaar, de mogelijkheden die ook juist niet benut worden, omdat je niet beter weet, het trouw zijn aan jezelf, maar daardoor contact moeten opgeven, het onbegrip. Veel mensen die in dit boek geïnterviewd worden hebben een moeizame schooltijd gehad, wat niet mijn verhaal is. Maar de gevoelens, tot in volwassenheid, gaven een gevoel van verbondenheid waardoor het een gevoel van opluchting gaf om het te lezen.