Donateurs

Als donateur van Parentibus heeft u geen stemrecht binnen de vereniging, maar wordt u wel uitgenodigd voor de activiteiten die Parentibus organiseert. U betaalt daarvoor hetzelfde bedrag als leden.

U kunt, naast uw donateurschap van Parentibus, een extra financiële bijdrage leveren ter ondersteuning van het onderwijs. Kijk hiervoor bij Sponsors.

Sponsors

Parentibus ondersteunt de Leonardo-afdeling van de CJBS De Kloostertuin in Assen via de Stichting Vrienden van Leonardo Assen.

De Leonardo-afdeling van CJBS De Kloostertuin in Assen is een afdeling die speciaal gericht is op voltijds onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. Zij kunnen maatschappelijk veel gaan betekenen in de toekomst. Veel van deze kinderen hebben echter goede begeleiding nodig, omdat zij tegen specifieke problemen aan lopen. Deze begeleiding krijgen zij op de Leonardo-afdeling van CJBS De Kloostertuin in Assen.

Binnen de Leonardo-afdeling is compacten en verrijken vanzelfsprekend. Zo wordt het reguliere lesmateriaal doorlopen, maar dan in minder tijd per week en wordt dit lesmateriaal top-down aangeboden. Een groot deel van de schooltijd wordt ingevuld en uitgebreid met andere activiteiten zoals Spaans, Engels, filosofie en schaken. Zo blijft school voor deze kinderen een uitdaging.

Hoogbegaafde kinderen hebben behoefte aan deze extra leermiddelen en activiteiten, die echter niet regulier gefinancierd worden. Dit betekent dat er extra geld nodig is. CKC Drenthe (Christelijke KindCemtra Drenthe) zorgt voor de basisfinanciering van de exploitatiekosten. Maar de extra kosten voor lesmaterialen moeten uit fondsen van derden komen.

U kunt het onderwijs op verschillende manieren ondersteunen.

Natuurlijk kunt u, als particulier of bedrijf, een financiële bijdrage leveren. Neemt u daarvoor contact op met onze penningmeester via penningmeester@parentibus.nl. Ter overweging: Stichting Vrienden van Leonardo Assen heeft een ANBI status en maakt uw gift daarmee fiscaal aftrekbaar.

Bent u klant bij Bol.com? Dan helpt u ons al, als u via de partnerlink naar de website gaat.
Bol.com doneert dan namelijk voor elk bedrag dat u besteedt een gedeelte aan ons. Door via deze link te bestellen bij Bol.com gaat dit helemaal automatisch.

Heeft u een bedrijf? Wellicht kunt u dan ook op een andere wijze bijdragen. Zo is de Leonardo-afdeling altijd blij wanneer er interessante gastlessen worden verzorgd. Bijvoorbeeld over uw werkgebied. Heeft u zelf een ander idee om een bijdrage te leveren? Wij horen graag van u!