MRT voor HB-kinderen 19 april 2018

geplaatst in: Nieuws | 0

MRT VOOR HB-KINDEREN: EEN LEZING EN WORKSHOP VOOR OUDERS EN LEERKRACHTEN

Bewegen is leren, leren is bewegen! Er is te weinig aandacht voor motoriek in de school. Er wordt te prestatie­gericht gewerkt, er wordt te veel aan eindvormen gedacht. Bijvoorbeeld schrijven, en veel minder met wat daaraan vooraf moet gaan. Er komen dan ook steeds meer kinderen met schrijfproblemen en cognitieve problemen: slecht handschrift, laag tempo, slechte concentratie, te korte spanningsboog, spelfouten, enz.

Het zijn bijna altijd de ouders, vooral de moeders, die de onvrede bij hun kind signaleren, vaak al in een vroeg stadium. Er wordt meestal wat laconiek op gereageerd, zo van: “uw kind is gewoon wat onrustig”, of: “daar groeit hij wel overheen”.

Tijdens deze lezing en workshop neemt Wil van Rijn u mee door de motorische ontwikkeling van een kind en geeft hij tijdens de workshop praktische tips en handvaten over leren en gedrag in de motoriek.

Spreker: Wil van Rijn is motorisch remedial teacher. Hij werkt met kinderen met ontwikkelings­problemen. Deze problemen kunnen liggen binnen het schrijfmotorisch gebied, de sociaal-emotionele vaardigheden, overbewegelijkheid en de voorwaardelijke leervaardigheden.

Meer informatie: http://www.centrum-mrt-abc.nl/.

Parentibus is erg blij met de sponsoring door Ouders&Onderwijs waardoor deze avond voor u gratis toegankelijk is!

Samenvatting:
Avondworkshop Motorische Remedial Teaching voor hb-kinderen met Wil van Rijn
19 april 2018, 19.30-22.30 uur
Prijs: gratis toegang door sponsoring van Ouders&Onderwijs
Locatie: Kindcentrum De Kloostertuin, Assen

Aanmelding:

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.