Spiral Dynamics

geplaatst in: Nieuws | 0

Beste ouders,

De geplande ouderavond Novilo van 1 februari is komen te vervallen. Gelukkig hebben we een nieuwe datum kunnen plannen: maandagavond 12 maart 2018.

We gaan ervan uit dat alle ouders komen. Mocht u verhinderd zijn, wilt u dan een berichtje naar Barbara mailen? Dan weten we hoeveel stoelen er klaargezet moeten worden en natuurlijk …. hoeveel koffie/thee er klaar moet staan.

Bericht van Jeroen van Liempt (Novilo):

Vandaag de dag horen we vaak de term Executieve Functies voorbijkomen. Tijdens de ouderavond op 12 maart vertel ik u wat executieve functies zijn en waarom het belangrijk is aandacht te besteden aan executieve functies. Om uw kind de mogelijkheid te geven zijn of haar executieve functies te ontwikkelen, is het belangrijk dat school en ouders samenwerken in het “trainen van deze functies”. Graag vertel ik u wat u als ouder kunt doen om de verschillende executieve functies bij uw kind te versterken, zodat hij of zij waar nodig makkelijker dagelijkse zaken, maar ook “uitdagingen” zal oppakken/ aangaan en doorstaan. Daarnaast is samenwerking aangaande trainen van executieve functies tussen school en ouders van groot belang, om uw kind te helpen beter beslagen ten ijs de volgende groep, voortgezet onderwijs en maatschappelijk leven in te laten gaan.

Ik wil dit gaan doen vanuit het verandermodel “Spiral Dynamics”. Spiral Dynamics geeft aanknopingspunten om de uitdagingen aan te gaan! Aan bod komen deze avond o.a.:

  • Handvatten voor het trainen van executieve functies thuis.
  • Wat kinderen op bepaalde leeftijd al “moeten” kunnen.
  • Wat we aan kinderen kunnen vragen.
  • Waarom kinderen aanlopen tegen zaken waarbij minder sterk ontwikkelde executieve functies een (belangrijke) rol spelen. Denk hierbij aan zelfstandig werken, automatiseren, spullen vergeten, kamer opruimen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.