10 oktober, een lezing over hyperhoogbegaafdheid, door Femke Hovinga

geplaatst in: Nieuws | 0

Deze lezing is helaas uitverkocht…

Volgende lezing bijwonen? Word lid!
Dan bent u als eerste op de hoogte en heeft u bovendien voorrang bij beperkte plaatsen.

Word lid van Parentibus

Hoogbegaafdheid & hyperhoogbegaafdheid: overeenkomsten en verschillen
Over deze avond
Tijdens deze lezing komen de overeenkomsten en verschillen tussen hoogbegaafdheid (IQ 130+) & hyperhoogbegaafdheid (IQ 145+) uitgebreid aan bod. Vanuit wereldwijd onderzoek en natuurlijk vanuit de praktijk belichten we de inzichten die er tot nu toe zijn. Aan bod komen de verschillende niveaus van begaafdheid, intensiteit & prikkelgevoeligheid en de ontwikkelstappen die kunnen verschillen in deze doelgroep. Je gaat naar huis met veel nieuwe inzichten en een aantal praktische tips. Vanzelfsprekend is er ook ruimte voor je eigen vragen.

De lezing wordt gegeven op de Kloostertuin (Aletta Jacobsweg 80) in Assen. De deuren gaan om 19.30 uur open en de lezing begint om 19.45 uur.

Over Femke Hovinga
Femke weet uit ervaring welke uitdagingen hyperhoogbegaafdheid met zich mee kunnen brengen. Ondanks een flinke portie potentie, presteerde ze jarenlang onder en ontwikkelde ze faalangst. Leerkrachten vonden haar een vreemde vogel, klasgenoten pestten. Met hangen en wurgen haalde Femke haar Havo-diploma, waarna ze opleidingen journalistiek en bedrijfskunde volgde. En eindelijk: uitdagingen werden kansen. Ze ontwikkelde zich door het deelnemen aan het studentenleven, de politiek en bestuurswerk. Ze volgde de opleiding tot talentbegeleider en specialiseerde zich vanuit daar in 145+ IQ. Naast Talentissimo houdt Femke zich bezig met het ontwikkelen van een IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen bij SCALIQ en bemiddelt ze in werk voor hoogbegaafde volwassenen bij InterIQ.

Deze lezing is helaas uitverkocht…
Volgende lezing bijwonen? Word lid!
Dan bent u als eerste op de hoogte en heeft u bovendien voorrang bij beperkte plaatsen.

Word lid van Parentibus